Golfsektionen
 
RAFFLANDE DUELL PÅ SVALÖVS GOLFBABNA
 
När det var dags för tredje tävlingen för året med Postens IF, styrdes kompassen söderut, närmare bestämt till Svalövs golfbana. Regn på vägen ner men fint väder under hela tävlingen till sista hålen då regnet återkom. Det var en tung bana som väntade men också en i mycket bra skick. Långa hål blandat med mera tekniska svårigheter fick deltagarna att verkligen visa sina kunskaper.
 
Det blev mycket spännande i toppen mellan Joakim Fredriksen och Magnus Nathell. Joakim spelade bra men tappade på sista två hålen. Magnus avslutade med en s.k. eagle (två under par) på sista hålet och segrade i bruttoklassen med 82 slag. Joakim slutade tvåa med 86 slag. Joakim vann klart nettoklassen på 74 poäng före Magnus 77 och Jan-Åke Svenningsson på 79 poäng.
 
PERSTORP VÄNTAR NU PÅ LÖRDAG
 
Nu på lördag 31 augusti spelas den fjärde tävlingen på Perstorps förnäma parkbana. Första start är 11.10. Det finns någon plats kvar. Den14 september väntar sedan Örkelljunga med sina alltid utmanande 27 hål. Anmälan görs senast 9 september till Lars-Olof Nathell 0733 863343  loan47@hjotmail.se
 
Fyra spelare är anmälda till Post SM i Kalmar. Årets sista tävling blir som vanligt Viken i oktober.
 
KLUBBMÄSTERSKAPET I GOLF AVGJORDES PÅ VASATORP
 
Årets första sommardag, 1 juni, samlades tolv sugna golfspelare för att deltaga i årets klubbmästerskap i golf. Som traditionen numera säger, var det den härliga banan på Vasatorp som var spelplatsen. Vädret vare perfekt klockan åtta på morgonen när första bollarna peggades upp på hål 1 på Allébanan. Efter nio hål på denna bana väntade nio nya på Gamla banan. Denna bana är ordentligt ombyggd och erbjuder golf i toppklass. Det var en härlig golfdag för medlemmarna i Postens IF.
 
Magnus Nathell, som trivs på Vasatorp, spelade bra golf och blev klubbmästare på 78 slag. Han inledde med två birdeis på de första fyra hålen och hade finfina 37 slag efter nio hål. Tyvärr kom två dubbelbogeys på slutet som delvis förstörde en kanonrunda
 
Joakim Fredriksen kom tvåa på 88 slag efter 44 på båda rundorna. Liksom Magnus kommer Joakim från Ängelholm. Så visst kan grabbarna från Lergökastaden spela golf. Hemmaspelaren Jan-Åke
Svenningsson tog bronsplatsen på 99 slag. Jan-Åke var dessutom sponsor till denna tävling, vilket vi är mycket tacksamma för.
 
Lars Erik Sanfridsson fyller 80 år i sommar och ställer upp i alla tävlingar. Numera har han golfbil men gör stora prestationer gång på gång. På Vasatorp slutade Lars-Erik på åttonde plats. Heders år denna gentleman. En annan kämpe är Jan-Olof Mernelius. Han bor på Cypern men kommer hem varje sommar och är med på alla våra golfrundor. Lars Elmgren bor i Malmö men kommer ofta till våra tävlingar. Tre "goa" hedersgrabbar.
 
RESULTAT
 
Magnus Nathell        78slag
Joakim Fredriksen        88
Jan-Åke Svenningsson         99
Bengt Nilsson         110
Lars Elmgren                113
Jan- Olof Mernelius        114
Mikael Lindh                115
Lars-Erk Sanfridsson         117
Benny Gustafsson        117
Bo Lennart Jönsson        119
Mats Wingren        127
Erik Nylin   bröt
 
 
L Nathell
 
Foto Post DM i Golf.
Örkelljunga 2006-08-26.