© Web UP
En epok har gått i graven.
 
Stora ord, men det vi pratar om är bowlingsektionen som har funnits i 50 år men nu tvingats lägga ner den aktiva verksamheten pga för få spelare.
 
Men vi tar det väl från början.
Bowlingsektionen startade som en korpsektion 1965 med ett 2-mannalag men när det visade sig att intresset för bowling ökade på Posten beslutades om att starta en aktiv sektion med egen styrelse så vi kunde ställa upp med ett 8-mannalag i det nationella seriesystemet.
Som sektionens första styrelse valdes så vitt jag kunnat utröna Kalle Johansson till ordförande, KIB Pettersson till kassör och Christer Comét till sekreterare. Detta var 1968 och vi spelade i Kullahallen som låg under Åhléns på Kullagatan och sedan dess har vi haft ett lag i det nationella serie-systemet och under många år även ett reservlag i nordvästskånska reservlagsserien. Det gick bra för sektionen och vi avancerade från div. 4 till div. 3 och i mitten av 80-talet var vi nästan 30 spelare. Styrelsen då bestod av; Yngve Gustafsson ordförande, KIB Pettersson kassör, Stefan Eliasson sekr. Kjell Thomason, Thomas Schultz, Berne Johansson och Christer Comét.
Därefter började intresset dala så sakteliga och en anledning var nog att Kullahallen lades ner 86-87 och vi tvingades flytta ut till Bjuv under tiden Olympia bowling byggdes. När den nya hallen var färdig återvände vi till stan men vi trivdes inte så vi flyttade ut till Bjuv igen efter två säsonger, och där har vi stannat. Runt milleniumskiftet var det många av våra äldre spelare som slutade och få som kom till och antalet licensierade sjönk till mellan 15-20. Även många klubbar fick lägga ner i början av 2000-talet och 2005 gynnade det oss då vi slog oss ihop med HD IK som också var en klubb i tynande och genast var vi drygt 20 igen.
Från att ha varit en klubb med nästan bara postare hade vi nu blivit en klubb med fler "ickepostare" och med det menar jag inget negativt, vi hade gärna tagit emot "ickepostare" tidigare också men eftersom vi heter Postens IF trodde många att det inte gick. Styrelsen nu bestod av ordf. Christer Johnsson, kassör Jan Engkvist, sekr. Stefan Eliasson, Christer Comét, Lennart Jönsson, Gunvor Börresen och Magnus Engberg. Säsongerna 06-07 och 08-09 var vi uppe i div. 2 och vände men vi hade inte den kapaciteten varken kvalitets- eller kvantitetsmässigt för att kunna hålla oss kvar där, vi fick dessutom ha ett delat reservlag med BK Bells för vi var inte fler. Det samarbetet har de två sista säsongerna även gällt a-laget eftersom vi inte fick ihop lag till alla matcherna. Det resulterade i att vi fick lägga ner reservlaget helt inför denna säsongen och nu våren 2016 tvingas vi lägga ner hela den aktiva delen av sektionen och återgå till att bli en korpklubb med för närvarande 2 lag i Bjuv och ett i Åstorp. Även här har det minskat, när det fanns korpbowling i Helsingborg hade PIF under många år sex 2-mannalag igång.
För att en klubb skall kunna fungera under så många år krävs medlemmar som vill engagera sig i styrelsearbetet och det har vi inte saknat, för att nämna några; Yngve Gustafsson, mångårig ordförande, "Kibben" Pettersson kassör i många år, undertecknad sekreterare sen -81, Christer Comét i styrelsen sen starten, dessutom statistikförare med den äran under alla år. Vill även nämna Gunvor Börresen och Berne Johansson som alltid ställt upp. Vill också tacka min far "Nick" Eliasson även om han inte finns med oss längre för att han tog med mig i gemenskapen -71, det var också honom jag övertog sekreterarsysslan från -81. Lite statistik tar jag med här på slutet.
 
Nu tackar jag för mig Stefan Eliasson
Bakre raden från vänster: Rolf Holmqvist, Anders Åkesson, Lennart Jönsson, Clas Bjurestrand, Majbritt Nielsen o Peter Svensson. Främre raden från vänster: Jan Engkvist, Stefan Eliasson, Jocke Mortensen o Olaf Nielsen.
Statistik från Bowlingsektionen
 
Klicka här.